A început RĂSCOALA ”pestei porcine”. DSV, dată afară dintr-o comună din Oltenia. Oamenii au cerut ”DOVADA” bolii
Economic Justiție Politic Social Ultima Ora

Cât îi costă pe români incompetența Guvernului Dăncilă în nebunia pestei porcine: 652.174 de euro

În plin scandal generat de incompetenţa Guvernului în gestionarea epidemiei de pestă porcină, premierul Viorica Dăncilă anunţă ajutoare pentru românii care au rămas fără loc de muncă din cauza răspândirii virusului în ţară.

Doar că cei care au fost concediaţi de la marile ferme vor primi un ajutor rizibil, de 500 de lei pe lună, timp ce maximum 6 luni de zile de la desfacerea contractului de muncă şi care va fi cumulat cu ajutorul de şomaj.

„Vom veni în ajutorul persoanelor care își pierd locul de muncă. Vom oferi o compensație financiară de 500 de lei, neimpozabilă, pentru fiecare persoană care și-a pierdut locul de muncă. Acest sprijin se aplică lunar, pe o perioadă de șase luni de la încetarea contractului de muncă, pe lângă ajutorul de șomaj”, a declarat Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern de joi.

Deocamdată, numărul persoanelor rămase fără loc de muncă din cauza pestei porcine se ridică la 1.000 de oameni. Ca atre, sum ape care Guvernul o va aloca ca ajutor social pentru șomajul pestei porcin se va ridica la 3.000.000 de lei, adică aproximativ 652.174 de euro. Aici se va adăuga suma pentru despăgubirea fermierilor. Din bugetul de stat…

Menționăm că pericolul pestei porcine, adică pericolul de a ajunge în punctul unde am ajuns, se cunoștea la nivel oficial, încă din anul 2016. Cu toate acestea, nu s-a făcut nimic pentru a preveni catastrofa, în afară de salvarea afacerii cu porci ai lui Dragnea din crescătoria de la Salcia, Teleorman. Acolo, animalele au fost vândute din timp!

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.