BNR lansează o emisiune numismatică
BNR lansează o emisiune numismatică
Economic Ultima Ora

BNR lansează o emisiune numismatică cu tema 100 de ani de la nașterea lui Ion Popescu-Gopo

Banca Naţională a României, BNR, lansează în circuitul numismatic, începând de luni, o monedă din argint cu tema 100 de ani de la naşterea lui Ion Popescu-Gopo.

Aversul monedei redă personajul de animaţie creat de Ion Popescu-Gopo (Omuleţul) reprezentat în mai multe ipostaze, alături de globul pământesc şi o peliculă de film, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2023”, anunță BNR.

Reversul monedei prezintă portretul lui Ion Popescu-Gopo, personajul creat de acesta şi inscripţiile în arc de cerc „ION POPESCU-GOPO” şi „100 DE ANI DE LA NASTERE”.

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Valoarea nominală a monedei este de 10 lei, iar aceasta va avea o formă rotundă, cu un diametru de 37 mm şi o greutate de 31,103 grame.

Omulețul, personajul animat
Omulețul, personajul animat

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 de piese.Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 470 de lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de la naşterea lui Ion Popescu-Gopo au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.