Eurovision România: Semifinala se transmite din Salina Turda, la 90 m sub pământ 1
Eurovision România: Semifinala se transmite din Salina Turda, la 90 m sub pământ
Divertisment Ultima Ora

Eurovision România: Semifinala se transmite din Salina Turda, la 90 m sub pământ

Semifinala Eurovision România va fi transmisă de TVR de la ora 21.00 din Salina Turda, de la 90 de metri sub pământ. Artiștii au făcut, sâmbătă, primele probe de sunet în subteran.

La Salina Turda, ecoul din mină este acoperit de vocile concurenților Eurovision România, anunța TVR. Peste 20 de tone de echipamente au fost coborâte în subteran. Printr-un tunel s-au întins câte 4 kilometri de cablu pentru fiecare cameră de luat vederi. Concursul va fi difuzat live, de la ora 21.00, la TVR 1, TVR HD, TVRi, TVR Moldova și pe TVR+.

Despre interesul major pe care spectacolul din această duminică l-a stârnit dincolo de graniţe, Doina Gradea a declarat că „partenerii internaţionali apreciază curajul TVR de a realiza show-ul în Salina Turda, mai multe televiziuni din străinătate exprimându-şi dorinţa de a prelua imagini de la semifinală

Pentru realizarea show-ului în condițiile speciale din Salina Turda, echipa Eurovision România mizează pe un spectacol de lumini creat cu 70 de capete mobile inteligente și 70 de proiectoare convenționale, instalație de sunet cu boxe perimetrale și 30 de metri pătrați de ecrane LED.

Recitalurile vor fi susținute de Elena Gheorghe, reprezentanta României la ediția din 2009 a Eurovision, și grupul pop-opera Ad Libitum. Show-ul va fi prezentat de Diana Dumitrescu și Cezar Ouatu. Cei doi artiști vor fi susținuți, din Camera Verde, de Loredana Corchiș, realizator TVR Cluj.

La finalul show-ului, câștigătorii serii, membrii juriului – Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ștefan, Viorel Gavrilă – și prezentatorii vor susține o conferință de presă, în direct la TVR.

Marea finala Eurovision România va avea loc la București, la Sala Polivalentă, pe 25 februarie. În ultimul act al selecției naționale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese rămase în concurs.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.