Senatoul Gabriel Mutu
Senatoul Gabriel Mutu
#coronavirus Politic Ultima Ora

Planul lui Mutu, după ce instanţa i-a invalidat contestaţiile la adresa adversarilor

Reprezentanţii USR-PLUS au anunţat că Judecătoria Sectorului 6 a respins plângerile primarului Sectorului 6 Gabriel Mutu formulate împotriva deciziei Biroului Electoral al Sectorului 6 de admitere a candidaturilor USR-PLUS la alegerile pentru Consiliul Local şi că instanţa a dispus ca primarul social-democrat să achite cheltuieli de judecată de 1.500 lei.

În încercarea disperată de a opri candidaţii Alianţei USR PLUS la Consiliul Local Sector 6 de a fi pe buletinul de vot din 27 septembrie, actualul primar Gabriel Mutu în calitate de preşedinte la PSD Sector 6, şi un prieten obscur al dânsului au formulat plângeri atât împotriva Alianţei USR PLUS cât şi împotriva deciziei BES de admitere a candidaturilor Alianţei la alegerile pentru Consiliul Local. Motivul? Au citit ei în lege că cererea de depunere a candidaturilor trebuia semnată de conducerea filialelor de sector, nu de conducerea filialelor Bucureşti. Nu pentru că ar lipsi documente sau că unii dintre candidaţi nu ar îndeplini condiţiile. Nu. Ci pentru o chestiune de formă pe care oricum legea nu o prevede în acest caz. O cerere vădit şicanatorie, menită doar să irite, în niciun caz să apere interesul vreunui cetăţean”, a anunţat USR-PLUS.

Totuşi, Gabriel Mutu nu s-a dat bătut şi a contestat mai nou şi candidatura adversarului său politic Ciprian Ciucu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Propunerea de candidatură a lui Ciprian Ciucu la Primăria Sectorului 6 a fost semnată doar de el însuşi, în calitate de președinte de filială.

Planul lui Mutu, după ce instanţa i-a invalidat contestaţiile la adresa adversarilor 3

Dar, potrivit legii, candidatura se semnează de șeful organizației județene a partidului, în speţă de de președintele organizației Partidului Naţional Liberal pe București, Violeta Alexandru, ministrul muncii şi protecţiei sociale.

De fapt, pe formularul tipizat de propunere a candidaturii, la final chiar este menționată o notă în acest sens: „Propunerea de candidatură se semnează de către conducerea organizației județene a partidului politic”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.