PSD și PNL nu s-au decis pe cine să pună candidat la Primăria Capitalei
Gabriela Firea, anunță că PSD București o vrea la Primăria Capitalei
#coronavirus Politic Ultima Ora

Cade alianţa dintre PNL şi USR-PLUS la alegerile locale? Anunţul lui Nicuşor Dan

Negocierile purtate între conducerile Partidului Naţional Liberal şi a alianţei electorale USR – PLUS pentru desemnarea candidaţilor comuni la alegerile locale din municipiul Bucureşti stagnează.

În aceste condiţii, este foarte posibil ca fiecare formaţiune politică să îşi desemneze proprii candidaţi pentru fiecare sector.

Pentru Primăria Generală a Municipiului Bucureşti rămâne însă în picioare susţinerea lui Nicuşor Dan, care beneficiază de sprijinul tuturor celor trei partide.

Nicușor Dan spune că sunt 50% șanse ca USR-PLUS și PNL să bată palma pentru candidați comuni la sectoare, dar în egală măsură există și varianta ca cele două forțe politice să meargă pe cont propriu. Recunoaște că acest din urmă scenariu i-ar aduce prejudicii propriei lui candidaturi.

Toate discuțiile astea nu ar fi existat, dacă ar fi existat voință de la Parlament pentru alegeri în două tururi”, a declarat Nicușor Dan.  Deputatul a declarat că este informat despre negocierile dintre USR-PLUS și PNL pentru stabilirea unor candidați comuni și la sectoare, dar nu participă la aceste negocieri.

E logic ca organizațiile, care-și cunosc cel mai bine oamenii, să negocieze pentru ei. În schimb, am discuții și aici în ceea ce privește programul cu care sperăm să guvernăm local, primarul și Consiliul General. Am avut mai multe discuții cu fiecare dintre aceste patru partide (cele trei plus PMP – n.r.) și programele sunt extrem de compatibile și o să ieșim cu un program comun”, a anunțat Nicușor Dan.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.