Hărătău: „Să facem front comun împotriva agresării copiilor!“ 1
#coronavirus Politic Ultima Ora

Hărătău: „Să facem front comun împotriva agresării copiilor!“

În cadrul sesiunii speciale de urgență în problema Palestinei, la 19 august 1982, membrii Adunării Generale ONU, „șocați de numărul mare de copii palestinieni și libanezi care au căzut victime ale actelor de agresiune din partea Israelului”, au stabilit Ziua internațională a copiilor victime ale agresiunii pentru fiecare an la 4 iunie, adoptând Rezoluția ES-7/8).

În ultimii ani, numărul încălcărilor legilor comise împotriva copiilor a crescut, în multe zone de conflict. În astfel de condiții sunt necesare eforturi susținute pentru a-i proteja pe cei 250 de milioane de copii care trăiesc în țări și regiuni afectate de diverse conflicte, pentru a promova dreptul internațional umanitar și drepturile omului și pentru a asigura răspunderea celor vinovați de încălcarea drepturilor copiilor.

Din nefericire, țara noastră nu face excepție în ceea ce privește abuzurile și agresiunile comise împotriva copiilor, iar în multe cazuri chiar părinții s-au dovedit a fi agresorii!

În peste 70% din cazurile înregistrate, victimele abuzurilor au fost copiii, iar cele mai multe cazuri semnalate au fost legate de molestarea fizică şi abuzul emoţional. Conform unor informații publice, aproximativ 1.000 de copii din România sunt lunar victimele diferitelor forme de abuzuri în doar nouă luni! Este un fenomen îngrijorător pentru părinţi, cadre didactice şi deopotrivă pentru autorităţi, pentru responsabilii statului de acest domeniu extrem de complex şi delicat.

Consider că este firesc ca statul să acţioneze în sensul protejării copiilor care încă trăiesc în ţară şi să-i ferească de abuzurile de orice fel. Oricât de preocupaţi sunt părinţii de a-şi feri copiii de rău, indiscutabil are şi statul o responsabilitate uriaşă în această direcţie.

România are ca obiectiv să pună capăt tuturor formelor de violenţă împotriva copiilor, iar încetarea abuzului, neglijării şi exploatării copiilor constituie parte integrată a actualelor preocupări guvernamentale.

Deputat PNL Bacău,

Elena HĂRĂTĂU

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.