Hărătău: „Proiectele de infrastructură rutieră vor scoate Moldova din izolare“ 1
#coronavirus #pandemie Politic Ultima Ora

Hărătău: „Proiectele de infrastructură rutieră vor scoate Moldova din izolare“

Lansarea și accelerarea proiectelor de infrastructură rutieră din zona Moldovei a constituit tema unei dezbateri publice organizate de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, la inițiativa CNAIR. Reuniunea a adus la masa dialogului primari și reprezentanți ai Primăriilor din județele Moldovei, specialiști în infrastructura rutieră, precum și miniștri ai Guvernului României.

În cadrul dezbaterilor a fost prezentat stadiul celor trei proiecte majore de infrastructură rutieră din regiunea Moldova: A8 Autostrada Unirii, A7 Drumul de mare viteză Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani, precum și Autostrada A13 Brașov – Bacău.

Experții guvernamentali și specialiștii CNAIR au transmis un mesaj cât se poate de clar în urma discuțiilor purtate cu aleșii locali din județele Moldovei. Executivul susține că parteneriatul și colaborarea cu autoritățile locale în vederea dinamizării și susținerii celor trei mari proiecte rutiere va continua în ritm alert în perioada următoare, astfel încât acestea să intre cât mai repede în faza de implementare.

Evoluțiile pozitive ale proiectelor menționate ne determină să transmitem băcăuanilor că s-au făcut pași importanți în reușita acestor demersuri. În cazul A7 contractele sunt în prezent în derulare pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic, iar în ceea ce privește A8 s-a decis revizuirea studiului de fezabilitate pentru întregul traseu.

După finalizarea studiului de fezabilitate pentru A7, aplicația va fi depusă la Comisia Europeană pentru finanțarea din fonduri europene.

Referitor la stadiul investiției Autostrăzii A13 Brașov-Bacău, zilele trecute a fost semnat Contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic, a căror finalizare este estimată la finalul anului 2022.

În concluzie, asistăm la acțiuni semnificative pentru scoaterea Moldovei din izolarea în care, din păcate, a rămas foarte mult timp după 1990, cel puțin din punctul de vedere al șoselelor. Realizarea acestor proiecte investiționale din infrastructura rutieră reprezintă o dovadă clară a eforturilor Guvernului de a corecta nedreptățile făcute oamenilor din județele Moldovei până acum.

Deputat PNL Bacău

Elena HĂRĂTĂU

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii