Dezbatere aprinsă. Ştefan: „Toţi pesediştii au început să bâzâie după ce am pus capacul la borcanul cu miere“. Bucura: „Sunteţi o marionetă păpuşată!“ 9
#coronavirus Politic psd Ultima Ora

Dezbatere aprinsă. Ştefan: „Toţi pesediştii au început să bâzâie după ce am pus capacul la borcanul cu miere“. Bucura: „Sunteţi o marionetă păpuşată!“

La data de 9 iunie, dezbaterea moţiunii simple Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte! împotriva ministrului lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, Ion Ştefan, a fost amânată de plenul Camerei Deputaţilor pentru că ministrul a reclamat probleme de sănătate. Moţiunea a fost doar citită atunci, astfel că dezbaterea a avut loc în cele din urmă marţi, 7 iulie.

Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei a susţinut că moţiunea depusă împotriva sa este compusă aproape integral din „invective şi calomnii“.

Dezbatere aprinsă. Ştefan: „Toţi pesediştii au început să bâzâie după ce am pus capacul la borcanul cu miere“. Bucura: „Sunteţi o marionetă păpuşată!“ 10

Reiese clar un lucru din moţiune: că toţi pesediştii au început să bâzâie după ce am pus capacul la borcanul cu miere. Sunteţi supăraţi nevoie mare pentru că am scos la iveală matrapazlâcurile. De asta sunteţi aşa vocali, că v-am scos la lumină combinaţiile şi că vi s-a oprit racordarea la banii publici, nu vă interesează proiectele primarilor, ale instituţiilor publice, ale antreprenorilor, nici de respectarea termenelor angajate de România la stadioane, de investiţiile pe care Ministerul Lucrărilor Publice, Dezoltării şi Administraţiei le-a făcut în timpul pandemiei în sistemul sanitar pe care l-aţi lăsat muribund“, a spus Ion Ştefan.

„Am oprit sifonarea banilor şi am sesizat instituţiile abilitate să găsească vinovaţii şi să recupereze prejudiciile pentru că, stimaţi domni parlamentari, eu mă mulţumesc să-i descopăr şi înlătur pe vinovaţi de la acte de corupţie, vrem să recuperăm până la ultimul ban fondurile tocate. Toţi cei care au fost părtaşi la astfel de practici, care au păgubit ministerul vor răspunde în faţa organelor de anchetă, a completat ministrul.

„Cu USR la guvernare se va termina cu alocarea banilor publici din pix“

Deputatul Ionuţ Moşteanu a subliniat că reforma administraţiei, modernizarea şi dezvoltarea reală a României vor veni în momentul în care USR va fi la guvernare.

„PSD îl acuză pe Ion Ştefan de descurajarea luptei anticorupţie, mai aveţi puţin şi sunteţi gata să ieşiţi în stradă cu Iordache în frunte cu tricoul «rezist» să apăraţi DNA şi justiţia. Păi nu v-aţi perfecţionat timp de 30 de ani PCR-ul – pile, cunoştinţe şi relaţii? Voi vorbiţi de clientelă politică!? Aţi căpuşat toată administraţiile până în ultimul birou şi acum vă plângeţi că sunt zburaţi protejaţii voştri. Domnilor de la PNL, va veni o zi când va trebui să guvernăm împreună şi ştiţi asta şi vă zic foarte clar de acum: nu vom tolera nicio numire politică. Cu USR la guvernare se va termina cu alocarea banilor publici din pix, după cum vor muşchii ministrului sau după cât de influent e primarul în partid şi se va termina cu pile, cunoştinţe şi relaţii numite politic, puteţi să le spuneţi şi acum sinecuriştilor din PNL că de la anul îşi vor găsi altă carieră, a tunat Moşteanu.

Deputatul Pro România, Cătălin Nechifor, l-a criticat, de asemenea, pe Ion Ştefan pentru incoerenţă. „Este de neînchipuit şi de neacceptat să vezi un astfel de personaj cocoţat în fruntea unui minister extrem de important, care gestionează dezvoltarea locală în România, lucrările publice, un om care pare să aibă mari greutăţi în a înţelege noţiuni şi idei, fundamente, chiar şi cifre. Ştefan frânează dezvoltarea României, a spus Nechifor.

Dezbatere aprinsă. Ştefan: „Toţi pesediştii au început să bâzâie după ce am pus capacul la borcanul cu miere“. Bucura: „Sunteţi o marionetă păpuşată!“ 11

Desigur, Ion Ştefan deranjează, a deranjat când a venit la minister pentru că a arătat că nu este dispus să tolereze niciun angajament şi nicio înţelegere subterană. Deranjează, pentru că banii pe care îi are, i-a făcut din afaceri private, nicio firmă de stat falimentată şi apoi cumpărată pe nimic, niciun contract cu statul, nicio licitaţie aranjată“, a afirmat deputatul PNL Nicolae Giugea.

„Cu USR la guvernare se va termina cu alocarea banilor publici din pix“

La rândul său Sándor Bende (UDMR) i-a transmis ministrului că în domeniul administraţiei publice şi dezvoltării locale lucrurile nu merg bine deloc“.

Dezbatere aprinsă. Ştefan: „Toţi pesediştii au început să bâzâie după ce am pus capacul la borcanul cu miere“. Bucura: „Sunteţi o marionetă păpuşată!“ 12

„Gravele probleme sunt cauzate, în principal, de insuficienţa fondurilor alocate, lucru semnalat de către UDMR, chiar în momentul asumării răspunderii de către Guvern a bugetului de stat. Referitor la acuzaţiile formulate în moţiune, domnule ministru, autorii contestă măsurile organizatorice pe care le-aţi întreprins în cadrul ministerului pe care îl conduceţi, prin inadvertenţele în declaraţia de avere personală, faptul că vă lăudaţi cu realizări care nu vă aparţin. Nu cred că Parlamentul este în măsură să judece sau să dea verdicte în privinţa gestionării ministerului dumneavoastră. De asemenea, nu cred că Parlamentul are vreo competenţă în judecarea nepotrivirilor din declaraţiile de avere. Pentru toate acestea există instituţii competente să stabilească realitatea din spatele acestor afirmaţii“, a spus Sándor Bende.

Moţiunea simplă împotriva ministrului dezvoltării reprezintă încă o mostră colosală de ipocrizie şi pe alocuri evidenţiază din nou demagogia din partea PSD şi a sateliţilor săi parlamentari. Noi nu susţinem că ministrul Ion Ştefan, cunoscut drept «Grindă», ar fi vreun far călăuzitor pe timp de furtună pentru România atât de dornică de investiţii în infrastructură. Dar, având în vedere cum au gestionat cei de la PSD domeniul dezvoltării României în ultimii 8 ani, iniţiatorii moţiunii s-ar fi cuvenit să tacă chitic“, a afirmat şi deputatul Partidului Mişcarea Populară, Marius Paşcan.

„V-aţi transformat într-o marionetă păpuşată de interese ascunse!“

Deputata Simona Bucura-Oprescu i-a transmis lui Ion Ştefan că i s-ar potrivi şi porecla „ministru închipuit“, pe lângă cea de „Grindă“, deoarece este o doar o întruchipare a poveştii „Hainele cele noi ale împăratului“.

„Aţi primit în comisiile de specialitate, în mod repetat, aviz negativ, v-aţi angajat rudele şi acoliţii peste tot, aveţi aghiotant un penelist cu 3,60 la examenul de bacalaureat pe care l-a susţinut la vârsta de 42 de ani! Ceea ce nu aţi reuşit dumneavoastră în ultimele opt luni a fost nu să reorganizaţi ministerul, ci să-l dezorganizaţi şi să-l distrugeţi! Să distrugeţi structuri, oameni, programe şi proiecte. Impresia mea este că, de fapt, delegându-vă toate competenţele şi neînţelegând atribuţiile ministerului, lăsând funcţionari publici să coordoneze, aprobe şi să semneze documente vitale pentru administraţia publică, v-aţi transformat într-o marionetă păpuşată de interese ascunse! Acţiunile dumneavoastră, necunoaşterea domeniului, fuga după răspundere şi ascunderea după semnătura altora încalcă principiul răspunderii ministeriale!“, a declarat deputata PSD.

Dezbatere aprinsă. Ştefan: „Toţi pesediştii au început să bâzâie după ce am pus capacul la borcanul cu miere“. Bucura: „Sunteţi o marionetă păpuşată!“ 13

„Nu ştiu ce au colegii de la PNL cu dumneavoastră, dar ceva au, pentru că dacă ne uităm la vorbitorii din partea grupului la moţiunea simplă, veţi vedea că nu sunteţi prea iubit. Nu-mi explic de ce liderii grupului, personalităţi care vorbesc foarte bine şi foarte des, n-o fac la moţiunea dumneavoastră, aşa cum au făcut-o la celelalte moţiuni“, i-a transmis şi deputatul PSD Alfred Simonis.

Ministrul Ion Ştefan nu a mai dorit să ia cuvântul pentru a da replică parlamentarilor care au vorbit în cadrul dezbaterilor. Votul asupra moţiunii va avea loc săptămâna viitoare. Anunţul a fost făcut de către vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache care a spus că într-o şedinţă a Biroului permanent va fi stabilită ziua următorului plen în care va fi votată moţiunea simplă.

Citește şi alte dezvăluiri NEWSTEAM.RO: 

Cum i-a dat Klaus Iohannis peste nas ministrului Ion Ștefan. Decizia președintelui care încheie scandalul de la Ministerul Dezvoltării

Un nou eşec de proporţii pentru Guvernul Orban. Cum s-a dus pe apa sâmbetei reorganizarea MFP şi de ce îi este teamă lui Cîţu

Doi eurodeputaţi români sprijină oficial persoanele lesbiene, homosexuale, bisexuale, transsexuale și intersexuale. I-au scris şi lui Iohannis!

Documente incendiare. Secretar de stat acuzat de abuz în serviciu! Presiuni asupra unui funcționar pentru eliberarea ilegală a unei licențe în domeniul piscicol

El este „ministrul din umbră“ de la Dezvoltare!

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.