Cumpănașu revine! Nou contract bănos pe fonduri europene pentru fostul prezidențiabil 1
#coronavirus #pandemie Politic Ultima Ora

Cumpănașu revine! Nou contract bănos pe fonduri europene pentru fostul prezidențiabil

Deși numele său a fost implicat în numeroase scandaluri în ultima vreme, referitoare la gestionarea fondurilor europene, Alexandru Cumpănașu continuă să fie partenerul unor instituții publice din țară în derularea unor contracte cu finanțare din banii contribuabililor din Uniunea Europeană.

Astfel, Primăria Alexandria a încheiat un acord de parteneriat cu Asociația pentru Implementarea Democrației a lui Alexandru Cumpănașu. Proiectul la care Primăria Alexandria lucrează cu ONG-ul lui Cumpănașu este tot unul cu bani europeni și se intitulează: “Implicarea comunității și implicare strategică – O primărie mai aproape de cetățeni”.

La mijloc este prins Programul Operațional Capacitate Administrativă, prin care se urmărește finanțarea acestui proiect și, potrivit datelor oficiale, Primăria Alexandria a organizat pe data de 4 decembrie a anului precedent o procedură de selecție a unui partener interesat pentru încheierea Acordului de Parteneriat, anunță Liber în Teleorman.

Proiectul finanțat cu fonduri europene urmărește, potrivit datelor publicate pe site-ul Primăriei Alexandria “o îmbunătățire a managementului în cadrul administrației publice locale, condiție de bază în vederea creării unei administrații publice moderne, capabilă să faciliteze dezvoltarea socio-economică, prin intermediul unor servicii publice competitive, investiții și reglementări de calitate, contribuind astfel la atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020“. 

În acest sens, Asociația pentru Implementarea Democrației le-a părut celor de la Alexandria a fi un partener ideal. Alexandru Cumpănaşu a fost pus sub acuzare de DNA Constanța pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA.

În anul 2018, Cumpănașu a încasat peste 580.000 de lei, iar soția lui, peste 310.000 de lei, drepturi de autor din proiectele ONG-ului său, Asociația pentru Implementarea Democrației.

De-a lungul vremii, Alexandru Cumpănaşu a câştigat zeci de milioane de lei din proiecte cu fonduri europene derulate de Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, ONG-ul fondat și condus de el. Parteneri i-au fost mari instituții academice și Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Academia de Poliție, Autoritatea pentru Cercetare, dar și primării sau consilii județene. Odată ce proiectele au început să fie implementate, Cumpănașu și soția lui, Simona, au ajuns să fie plătiți în calitate de experți.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.