Un pas important spre o alimentație mai sănătoasă și o măsură importantă pentru fermierii români
#coronavirus Economic Ultima Ora

Bugetul pentru redresare: crește finanțarea pentru a sprijini fermierii și pescarii din UE

În propunerea sa privind un buget consolidat pe termen lung, Comisia Europeană va majora bugetele din cadrul politicii agricole comune (PAC) cu 9 miliarde de euro (4 miliarde de euro pentru Fondul european de garantare agricolă și 5 miliarde de euro pentru Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală), iar Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime (FEPAM) va fi majorat cu 500 milioane de euro.

O sumă suplimentară de 15 miliarde de euro va fi pusă la dispoziție pentru dezvoltare rurală în cadrul instrumentului „UE – noua generație”, pentru a sprijini mai mult zonele rurale care au un rol vital în realizarea tranziției verzi și în îndeplinirea obiectivelor ambițioase ale Europei în materie de climă și mediu.

În cadrul unei conferințe de presăCăutați traducerile disponibile pentru care a avut loc ieri, comisarul Wojciechowski a declarat: „Propunerea Comisiei recunoaște importanța strategică a sectorului nostru agricol și sprijinul continuu pe care UE dorește să îl ofere fermierilor noștri și economiei rurale. Acest lucru va contribui la sprijinirea mai eficientă a fermierilor în scopul realizării tranziției verzi și digitale.”

Comisarul Sinkevičius a declarat: „Această finanțare suplimentară are ca scop consolidarea rezilienței sectorului pescuitului și asigurarea sferei de aplicare necesare pentru gestionarea crizelor în viitor. Realizarea unui pescuit durabil reprezintă o investiție în reziliența sectorului și în viitorul pescarilor și lucrătoarelor din domeniu, precum și al generațiilor care le vor urma.”

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii