Deputata PSD, Mirela Furtuna
Deputata PSD, Mirela Furtuna
#coronavirus Politic Ultima Ora

Furtună: „Datorită PSD, alocațiile copiilor se vor dubla de la 1 iulie!“

Proiectele derulate și promovate de Partidul Social Democrat aduc o reală schimbare în peisajul economic românesc și contribuie la creșterea nivelului de trai și a bunăstării fiecăruia dintre români. PSD a luat și de această dată atitudine, reușind să impună, spre beneficiul a milioane de români, unul dintre cele mai importante proiecte ale sale: dublarea alocațiilor pentru copii.

Măsura va intra în vigoare de la 1 iulie, după ce plenul Camerei Deputaţilor a respins Ordonanţa de Urgenţă 2/2020 a Guvernului PNL, care amâna termenul pentru dublarea alocaţiilor copiilor la 1 august 2020.

3.659.845 de copii vor beneficia de dublarea alocațiilor. Pentru copiii de la 0 la 2 ani, alocația crește de la 300 la 600 de lei/lună, pentru cei între 2 și 18 ani, alocația crește de la 150 la 300 de lei/lună. Alocația pentru copiii cu handicap va fi de 600 de lei/lună. Sunt drepturile legale ale tuturor copiilor din România, drepturi care trebuie respectate și nu supuse intereselor politice obscure ale unui guvern liberal sfidător.

Partidul Social Democrat consideră că veniturile copiilor sunt, în acest moment,, mult prea mici pentru timpurile în care trăim. Cu atât mai mult cu cât putem aloca suficiente resurse din vistieria țării pentru a ne asigura că aceste drepturi, de care copiii au nevoie ACUM, nu mai târziu, pot fi atribuite cu maximum de responsabilitate. Dublarea alocațiilor nu reprezintă o povară, ci un stimul economic, care va impulsiona consumul într-o economie care deja resimte acut neajunsurile unei perioade de blocaj post-pandemie.

Există, din nefericire, o diferență majoră între ceea ce consideră Partidul Social Democrat drept pași firești în direcția redresării economice și deciziile care vin, sub conducerea guvernului liberal, de la Palatul Victoria.

Guvernul Orban demonstrează, încă o dată, că este un guvern al incompetenței, disimulării, promisiunilor deșarte, alegând să risipească banii publici în sprijinul clientelei politice și în detrimentul celor peste 3,6 milioane de copii care așteptau mărirea alocației.

Cei mici au devenit prea facil victime colaterale ale tergiversărilor politice liberale, așteptând ca un Guvern delăsător să se trezească la realitate și să ia măsuri în sprijinul lor.

Prin rectificarea bugetară, 51 de miliarde de lei a prevăzut Guvernul Orban pentru 16 ministere în 2020, față de 40 de miliarde de lei în octombrie 2019, când a predat PSD guvernarea.

Cele 40 de miliarde lei au fost alocate de PSD pentru cele 24 de ministere ale sale. Sunt 11 miliarde de lei ÎN PLUS în 2020 față de octombrie 2019, un exemplu elocvent al risipei de bani marca PNL.

Pentru dublarea alocațiilor copiilor este necesară o sumă de aproximativ 7,5 miliarde de lei ANUAL. Guvernul liberal a avut însă alte preocupări: protejarea intereselor clientelei politice, lansându-se în împrumuturi (80 de miliarde de lei în 7 luni), fără ca vreun efect pozitiv al acestor decizii să se oglindească în starea economică actuală. Alocațiile, evident, au fost puse pe hold…

Vorbim despre copii, cetățeni ai României, pentru care timpul reprezintă totul, cetățeni care au nevoie de măsuri clare, de acțiune,  dar și de promptitudine din partea celor care conduc acum guvernul. PSD nu a așteptat și nu i-a lăsat să aștepte, ci a acționat!

Așa cum o va face în continuare, neobosit, în sprijinul tuturor românilor. Partidul Social Democrat va rămâne întotdeauna fidel datoriei și principiilor sale și va acționa mereu în beneficiul și interesul poporului român.

Deputat PSD

Mirela Furtună

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.