Deputatul Dumitru Oprea a cerut ministrului Sănătăţii clarificări privind situația asistenţilor medicali 1
#coronavirus Politic Ultima Ora

Deputatul Dumitru Oprea a cerut ministrului Sănătăţii clarificări privind situația asistenţilor medicali

Deputatul PNL, Dumitru Oprea, a solicitat ministrului Sănătăţii informații privind măsurile avute în vedere pentru asigurarea unui număr suficient de asistenţi medicali şi pentru menținerea lor în sistemul naţional de sănătate.

Din 1974, pe 12 mai, este sărbătorită Ziua Internațională a Asistenților Medicali. De asemenea, anul 2020 marchează și Anul Internațional al Asistentei și Moașei. Conform Eurostat, în 2019, în Uniunea Europeană figurau 4,45 milioane de asistenți și moașe, ponderea lor fiind de 2,2% din totalul forței de muncă. Procentele cele mai ridicate sunt înregistrate în Germania (3,4%,), Finlanda (3,0%) și Belgia (2,9%). Pe de altă parte, 11 din 27 de state membre au doar 1,5% sau mai puțin, în această categorie fiind plasată România”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut ministrului Sănătăţii clarificări privind evoluţia numărului de asistenţi medicali din România din ultimii 4 ani şi câţi dintre aceştia au părăsit sistemul medical din ţară pentru un job mai bine plătit în străinătate. De asemenea, este important de știut care ar fi numărul minim necesar de asistenţi medicali pentru funcţionarea optimă a serviciilor medicale.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.