Hărătău: „Transportul 100% gratuit pentru toţi elevii navetişti va deveni o realitate în România“ 1
#coronavirus #pandemie Politic Ultima Ora

Hărătău: „Transportul 100% gratuit pentru toţi elevii navetişti va deveni o realitate în România“

Guvernul României a rezolvat problemele avute până acum de copiii care merg la școală în altă localitate decât cea de domiciliu. Astfel, Executivul a decis ca 125.000 de elevi navetiști, care circulă dintr-o localitate în alta, și alte câteva sute de mii de copii care se deplasează spre instituțiile de învățământ cu transportul public în comun, vor circula în viitor doar pe baza carnetului de elev, pe toate tipurile de transport.

Guvernul PNL este primul care îşi respectă angajamentul faţă de elevii care sunt nevoiţi să înveţe în alte localităţi decât cele de domiciliu. Toate guvernele au promis că elevii vor circula gratuit însă, în realitate, transportul școlar nu a fost niciodată subvenționat 100% de stat.

Conform ordonanței adoptate de guvern, operatorii de transport au obligația de a asigura transportul gratuit al elevilor și al altor categorii de persoane care beneficiază de facilități specifice de transport, sub sancțiunea încetării contractelor sau suspendării licențelor. Consiliile Județene vor primi transferul sumelor necesare de la bugetul de stat și vor trebui să se asigure că toți elevii din țară au un mijloc de transport pentru a ajunge la școală. Toate regulile de decontare vor fi anunțate în 15 zile, printr-o hotărâre de guvern.

Niciun elev nu trebuie să fie supus unor riscuri şi pus în situaţia de a face autostopul sau a merge pe jos la școală kilometri întregi! Cu atât mai mult deoarece în ultimii ani în toată țara s-au înregistrat numeroase cazuri de elevi supuși unor agresiuni și abuzuri greu de imaginat, ba chiar omorâți, în drum spre unitățile de învățământ. În calitate de cadru didactic, salut această decizie a Guvernului Orban, care, neîndoielnic, va crește gradul de siguranță al copiilor noștri și va contribui la reducerea absenteismului școlar.

Deputat PNL Bacău

Elena Hărătău

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.