Arena Națională din București ar putea găzdui mai multe meciuri la EURO 2020 3
#coronavirus Sport Știrea Zilei Ultima Ora

Arena Națională din București ar putea găzdui mai multe meciuri la EURO 2020

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că în cazul în care anumite oraşe gazdă ale EURO 2020 la fotbal ar renunţa să mai organizeze meciuri, pe Arena Naţională din Bucureşti ar putea fi disputate mai mult de patru partide. El exclude, cel puţin în acest moment, posibilitatea ca stadionul Steaua, care se află în construcţie, să găzduiască meciuri la EURO 2020.

”Din punct de vedere al caracteristicilor, viitorul stadion Steaua ar putea găzdui meciuri la EURO, dar UEFA a transmis clar că va fi organizat doar pe stadioanele acreditate. Cel puţin până în acest moment doar Arena Naţională poate găzdui meciuri de la EURO 2020. Dar Arena Naţională poate găzdui mai multe meciuri, dacă vor fi anumite oraşe care vor renunţa”, a declarat Stroe.

Arena Națională din București ar putea găzdui mai multe meciuri la EURO 2020 4

Ministrul consideră că EURO 2020 va constitui un bun exerciţiu pentru următoarele competiţii majore pe care România vrea să le organizeze în viitor pe cele trei stadioane care vor fi gata în acest an.

„Mă încearcă un sentiment de mândrie, EURO 2020 ne va găsi cu infrastructura pusă la punct. Voi face o vizită cu ministrul transporturilor la linia de cale ferată care va lega aeroportul de Gara de Nord. Sunt atuuri ale noastre care ne vor ajuta să găzduim o competiţie reuşită, sunt foarte optimist, care ne va aduce multe beneficii. Va fi un foarte bun exerciţiu pentru viitoare competiţii majore pe care plănuim sa le organizăm. Pentru că această infrastructură pe care o vom avea în Bucureşti va trebui pusă în valoare”, a mai spus Stroe.

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală pe Arena Naţională. Dacă se califică în urma barajului de Liga Naţiunilor, echipa naţională va juca două partide la Bucureşti.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.