Calendar creștin-ortodox 10 iulie 2019. Sfinții 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei
Calendar creștin-ortodox 10 iulie 2019. Sfinții 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei
Ultima Ora #calendar-ortodox Social

Calendar creștin-ortodox 10 iulie 2020. Sfinții 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei

Sfinții 45 de Mucenici din cetatea Nicopolea Armeniei au pătimit în vremea împăratului Liciniu (308-324). Dintre acești sfinți mucenici amintim pe Leontie, Mavrichie, Daniil și Antonie. Acești mucenici mărturisind credință în Hristos, au fost osândiți la moarte. Le-au fost tăiate mâinile și picioarele, iar trupurile mutilate au fost aruncate în foc. Unii au murit în momentul în care li s-au tăiat mâinile și picioarele, însă alții au fost aruncați de vii în foc.

Sfinții au fost mistuiti de foc, iar oasele lor au fost aruncate în răul Lices. Ele au fost luate din acest rău de câțiva credincioși și puse la loc de cinste. După moartea lui Liciniu, s-a zidit o biserica în cinstea lor, iar oasele lor cele sfinte au fost așezate aici și s-au prefăcut în izvor de tamaduiri.

Troparul Sfinților 45 de Mucenici

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoințele lor cununile nestricăciunii au dobândit de la Ține, Dumnezeul nostru, că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au și ale demonilor neputincioase indrazniri. Pentru rugăciunile lor, mantuieste sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.Tot astăzi, facem pomenirea:- Sfinților Mucenici Vianor și Siluan;- Sfântului Mucenic Apolonie din Sardia;- Sfinților zece mii de Părinți din pustiile Egiptului;- Sfântului Ioan, cuvântătorul de Dumnezeu.Mâine, facem pomenirea Sfintei Mucenițe Eufimia.

Sursă: CrestinOrtodox.ro

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii