Petre Roman din nou în fața judecătorilor. acuzații grave la adresa fostului premier
Breaking News Justiție Politic Ultima Ora

Petre Roman în stare de Șoc. Fostul prim-ministru cu un pas în Pușcărei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, joi, redeschiderea urmăririi penale a fostului premier Petre Roman şi a fostului redactor-şef la TVR Teodor Brateş, în dosarul Revoluţiei, în ceea ce priveşte plângerile formulate de 672 de persoane.

”2705/1/2019 – I. Respinge, ca nefondată, excepţia inadmisibilităţii cererii de redeschidere a urmăririi penale formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, invocată de apărătorii intimaţilor Brateş Teodor şi Roman Petre. II. Confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr.11/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare dispusă prin ordonanţa nr. 2556/C/2019 din 21 octombrie 2019 emisă de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie numai în ceea ce priveşte soluţia de clasare dată cu privire la plângerile formulate de numiţii…”, se arată în soluţia instanţei, unde sunt enumerate numele celor 672 de persoane vizate.

Procurorul general a dispus, în 21 octombrie, în dosarul „Revoluţia română din decembrie 1989”, infirmarea, ca netemeinice, a soluţiilor de clasare dispuse faţă de Petre Roman, fost membru al Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi prim-ministru al Guvernului României, şi Teodor Brateş, fost redactor-şef la Televiziunea Română, privind infracţiuni contra umanităţii şi redeschiderea urmăririi penale în cauză.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.