Canionul Tara, al doilea ca mărime din lume, cel mai spectaculos dar făcut muntenegrenilor de Mama Natură. Excursia pe coastele Dalmației, o aventură în timpuri încarcate de istorie. FOTO 23
Breaking News Social turism Ultima Ora

Canionul Tara, al doilea ca mărime din lume, cel mai spectaculos dar făcut muntenegrenilor de Mama Natură. Excursia pe coastele Dalmației, o aventură în timpuri încarcate de istorie. FOTO

Orașe ce și-au păstrat neștirbit aerul medieval italian, unele dintre ele încă străjuite de ziduri uriașe de apărare intacte, ridicate în urmă cu sute de ani în calea invadatorilor. Faleze în care aerul sărat al Adriatiaticii îți oferă îmbrățișarea lui.

Zone întinse încărcate parcă de mister unde natura, crudă și sălbatică – așa cum a fost lăsată la facerea lumii -, neatinsă de mâna omenească, oferă un spectacol grandios și tulburător. Drumuri tainice de munte care te poartă în inima unor peisaje așezate parcă pe o pânză uriașă, într-un amestec de real și fabulos, de maeștri ai picturii. 

O vizită pe pământ croat, pe coastele Dalmației, este o poveste spectaculoasă ale cărei orizonturi se întind dincolo de imaginația călătorului avid de istorie, cultură, dar și dornic să cunoască agitația marilor artere pietonale înțesate cu magazine care satisfac orice pretenție la prețuri accesibile.  

Belgrad – Podgorica – Dubrovnik – Metkovic – Split – Zadar –  Lacurile Plitvice – Krk- Opatija – Peninsula Istria – Pola – Porec – Novi Sad este traseul propus de specialiștii în cultură și istorie ai Agenției ”Coral Tour”, din Pitești, după o atentă prospecție a zonei.

O călătorie extrem de interesantă și, cu siguranță, de neuitat, ce te poartă prin așezări care parcă plutesc în alte timpuri. O aventură și, totodată, o documentată lecție de istorie oferită de reprezentații agenției piteștene în care turistul poate fi personaj pentru 595 euro.

Belgrad, între istorie și modernism

Canionul Tara, al doilea ca mărime din lume, cel mai spectaculos dar făcut muntenegrenilor de Mama Natură. Excursia pe coastele Dalmației, o aventură în timpuri încarcate de istorie. FOTO 24

După trecerea frontierei, Belgrad – capitala, dar și cel mai mare oraș al Serbiei -, ne întâmpină cu celebra sa stradă pietonală Kneaz Mihailo, dar și cu numeroase magazine si clădiri de epocă aliniate parcă pentru a fi vizitate de turiști. Din programul pregătit musafirilor de reprezentanții Agenției ”Coral Tour”, din Pitești, nu poate lipsi vizita  la Catedrala Sfântul Sava.

Chiar dacă lăcașul de cult este încă în construcție, cripta – fabulos realizată, în mozaic cu foițe din aur, o combinație între stilurile bizantin și maur -, poate fi vizitată. Un alt obiectiv turistic ce nu trebuie ratat la Belgrad este și fortăreața Kalemegdan.

Cu autocarul, la Canionul Tara, al doilea ca mărime din lume

Canionul Tara, al doilea ca mărime din lume, cel mai spectaculos dar făcut muntenegrenilor de Mama Natură. Excursia pe coastele Dalmației, o aventură în timpuri încarcate de istorie. FOTO 25

După o noapte petrecută pe pământ sârbesc, drumul spre Muntenegru va oferi turișților care au ales să fie parte a acestei aventuri, o experiență unică, care aproape că le va tăia răsuflarea. Natura se va dezvălui în toată splendoarea ei când autocarul – unul clasificat, extrem de comod -, va trece prin inima spectaculosului Canion Tara (al doilea ca mărime din lume, după Marele Canion din SUA), un uriaș din piatră desprins din măreția singurătății masivelor stâncoase.

Podgorița, capitala Muntenegrului – orașul așezat la intersecția a două râuri, Ribnica și Morača, în aproprierea Câmpiei Zeta și a Văii Bjelopavlići, își așteaptă musafirii oferindu-le, abandonat adorației, crâmpeie din viața tradițională a locului.

Dubrovnik-ul își păstrează, de secole, aerul medieval

Canionul Tara, al doilea ca mărime din lume, cel mai spectaculos dar făcut muntenegrenilor de Mama Natură. Excursia pe coastele Dalmației, o aventură în timpuri încarcate de istorie. FOTO 26 

Lecția de istorie predată de specialiștii Agenției ”Coral Tour”, din Pitești, își va scrie un nou capitol o dată cu plecarea înspre cel mai sudic fiord al Europei , Boka Kotorska. Urmându-i soseaua de contur, în calea musafirului se va dezvălui Dubrovnik-ul, un oraș care încă păstrează, de secole, aspectul medieval cu ale sale vechi și impunătoare ziduri, încă intacte, cândva ridicate în calea cotropitorilor frumosului și pitorescului oraș.

Poarta Pile, Stradun, Mănăstirea Franciscană, cea mai veche farmacie din Europa, care este în funcțiune tocmai din secolul XIV, Palatul Rectorilor (exterior), Palatul Sponza (exterior), Biserica Sf. Vlasie si catedrala sunt vestigii ale istoriei, adevărate capodopere ce așteaptă să fie descoperite de călătorul avid de cultură și frumos. Finalul zilei îi va găsi pe turiști în Metkovic – cantonul Dubrovnik-Neretva,  unde vor fi cazați.

În inima orașului Split, tronează milenarul  Palat al lui Dioclețian

Canionul Tara, al doilea ca mărime din lume, cel mai spectaculos dar făcut muntenegrenilor de Mama Natură. Excursia pe coastele Dalmației, o aventură în timpuri încarcate de istorie. FOTO 27 

Centrul istoric al orașului Split unde tronează Palatul lui Diocletian, ce priveste spre Adriatica de aproape 2000 de ani, cu ale sale subterane interesante si faimosul peristil, Templul lui Jupiter, Catedrala Sfântul Domnius -, este următoarea destinație a turiștilor îmbarcați în autocarul Agenției ”Coral Tour”, din Pitești.

Înainte ca Plitvice să se arate, turiștii vor opri, pentru o altă lecție de istorie predată în aer liber de experții agenției, la Trogir (al cărui centru istoric este o adevărată bijuterie arhitectonică) și mai apoi la Zadar, unde se remarcă biserica circulară Sfântul Donat și palatele în stil  venețian.

Parcul  Național Lacurile Plitvice, cel mai frumos dar oferit de Mama Natură

Canionul Tara, al doilea ca mărime din lume, cel mai spectaculos dar făcut muntenegrenilor de Mama Natură. Excursia pe coastele Dalmației, o aventură în timpuri încarcate de istorie. FOTO 28

Promisiunea făcută turiștilor de a fi părtași la o aventură de  neuitat pe pământ croat este conturată la Parcul  Național Lacurile Plitvice. Un loc aparte rămas în istoria cinematografiei după ce aici au fost realizate filmările pentru pelicula ”Comoara din Lacul de Argint”, adaptată după un roman western scris de Karl May.

O zonă din apropierea graniței cu Bosnia și Herțegovina, aflată sub patronajul UNESCO, în care stăpânul absolut este, parcă de când lumea, natura. Unde lacurile, ascunse între coamele munților semeți și prinse-ntre ele prin cascade spectaculoase, au îmbrăcat culoarea turcoazului.

Insula Krk

Canionul Tara, al doilea ca mărime din lume, cel mai spectaculos dar făcut muntenegrenilor de Mama Natură. Excursia pe coastele Dalmației, o aventură în timpuri încarcate de istorie. FOTO 29

Fostă posesiune venețiană, cu ale sale străduțe înguste garnisite cu magazine și terase aliniate până pe țărmul vechiului port -, va întregi programul unei zile care, cu siguranță, va lăsa amintiri de neuitat călătorului.

Peninsula Istria și orașele ei cu aer italian renascentist

Canionul Tara, al doilea ca mărime din lume, cel mai spectaculos dar făcut muntenegrenilor de Mama Natură. Excursia pe coastele Dalmației, o aventură în timpuri încarcate de istorie. FOTO 30 

Cu cartierul general stabilit la Opatija – faimoasă stațiune estivală croată unde vara se strângea crema aristocrației austriece – , turiștii vor putea să viziteze locuri încărcate de istorie care păstrează și azi aerul medieval Italian.

Peninsula Istria, cu orasele Pola (amfiteatrul roman, templul lui Augustus, porțile romane-poarta lui Hercules și cea a lui Sergius, centrul vechi, cu străduțe pietonale, unde se află forumul roman și catedrala) și Porec ( Parenzo), cu frumoasa basilică Eufrasiana, împodobită cu superbe mozaicuri din perioada împaratului bizantin Justinian.

Orașele – care au împrumutat și încă păstrează ceva misterios din trecutul roman, Evul Mediu si Renasterea italiană -, se desfășoară magnific înaintea călătorului, ba chiar sclipesc în lumina istoriei care, și astăzi, le dă viață.

Trieste, lecție de istorie și sesiune de cumpărături

Canionul Tara, al doilea ca mărime din lume, cel mai spectaculos dar făcut muntenegrenilor de Mama Natură. Excursia pe coastele Dalmației, o aventură în timpuri încarcate de istorie. FOTO 31

Pentru o cât mai bună înțelegere a istoriei acestui colt de lume, reprezentanții Agenției ”Coral Tour”, din Pitești, le dau posibilitatea turiștilor care îi vor însoți în această călătorie să viziteze și orașul italian Trieste. O excursie al cărei preț este de doar 20 de euro de persoană în care castelul Miramar – construit pe malul mării de arhiducele Maximilian de Habsburg, turul pietonal în centrul istoric al orasului, cu Piazza dell’ Unita d’Italia (cea mai mare piață deschisă din Europa, cu vedere la mare, vor întregi fascinantul spectacol. Firește, nu va lipsi nici sesiunea de cumpărături de la magazinele din orașul Italian.

Novi Sad, Atena Sârbească

Canionul Tara, al doilea ca mărime din lume, cel mai spectaculos dar făcut muntenegrenilor de Mama Natură. Excursia pe coastele Dalmației, o aventură în timpuri încarcate de istorie. FOTO 32

Capitala croației, Zagreb, se va prezenta turiștilor cu Piața Ban Josip Jelacic, de fapt piața centrală a orașului, ce poartă numele unuia dintre cei mai mari eroi croati, dar si cu catedrala orasului, locuri care sunt în programul de vizitare. Apoi, după acest ultim popas pe pământ croat, la picioarele turiștilor se va așeza orașul sârb Novi Sad, capitala provinciei Voivodina, un mare centru cultural botezat Atena Sârbească.

”Circuitul Serbia-Croația-Muntenegru este o oportunitate care nu trebuie ratată”. Prețul aventurii, 595 de euro de persoană

”Agenția noastră oferă turiștilor săi, la prețuri avantoajoase, fără concurență, posibilitatea de a vizita locuri încărcate de istorie și din partea de vest a Balcanilor. Circuitul cultural organizat în perioada 1-9 mai de Agenția ”Coral Tour”, în Serbia, Croația și Muntenegru este cel mai bun exemplu.

Firește, calitatea serviciilor este, ca de obicei, la standarde ridicate, dictate de raportul preț-calitate. Față de programele altor agenții pe aceeași destinație, oferim și cinci cine.

Cazarea se face în hoteluri de trei stele, transportul este asigurat cu autocare moderne, comode, ce respectă clasificările europene, iar asistența turistică este oferită pe tot parcursul călătoriei de ghizi calificați și specializați. Acest circuit cultural este o oportunitate care nu trebuie ratată”, ne-a declarat Sorina Coman, patroana Agenției ”Coral Tour” din Pitești. 

Canionul Tara, al doilea ca mărime din lume, cel mai spectaculos dar făcut muntenegrenilor de Mama Natură. Excursia pe coastele Dalmației, o aventură în timpuri încarcate de istorie. FOTO 33

Rezervări se pot face prin telefon la numerele 0348.730.324 / 0741.698.796, folosind adresa de mail [email protected] sau la sediul Agenției ”Coral Tour” din strada Unirii nr.2, bloc 2, scara A, apartament 8, Pitești.

Canionul Tara, al doilea ca mărime din lume, cel mai spectaculos dar făcut muntenegrenilor de Mama Natură. Excursia pe coastele Dalmației, o aventură în timpuri încarcate de istorie. FOTO 34

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.